Ik kan het niet

Hoe vaak heb jij tegen jezelf gezegd -> Ik kan het niet. En was dat op één gebied of op meerdere onderdelen?

Ik kan je één ding vertellen -> Ik kan het niet is een vorm van je mind om je klein te houden en je in je comfortzone te houden. 

Hoe verander je ik kan het niet naar ik kan het wel?

Nou heel simpel -> BEWUSTWOORDING! Zordra jij je bewust wordt van het feit dat jij dit tegen jezelf zegt, dan pas kan je het aanpassen.

En ik kan je vertellen dat het heel vaak kan voor komen op verschillende onderdelen in je leven. Twee grote ik kan het niet verhalen die ik tegen mezelf heb verteld waren -> Ik ben niet digivaardig dus ik wil er niks mee te maken hebben. Nou ik kan je vertellen als ondernemer MOET je wel weten wat er gebeurd en zelf dingen op je website kunnen aanpassen. Maar ook om filmpjes te maken, je administratie bij te houden, nieuwe klanten in te voeren om facturen te maken. Dan heb ik het nog niet over het filmen en editen als je op insta of youtube wil komen.

Als tweede vertelde niet alleen ik maar ook mijn ouders, dat ik niet handig ben en niet kan klussen. Daar huur je maar iemand voor in. 

Jarenlang heb ik dit geloofd. Totdat ik wat dingen in mijn huis wilde aanpassen en ik nieuwsgierig werd naar het klussen. Ik kan namelijk goed bedenken in mijn werk wat handig kan en wat ik kan versimpelen. Dus ik heb een accu boormachine gekocht, ik heb wat klusjes opgezocht waarvan ik dacht dat ik het wel kon. Zoals een schroef draaien om een schilderij op te handen. Ik heb houten muren dus zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

En ik merkte hoe leuk ik het vond. Ik heb af en toe hulp gevraagd aan een ervaren klusser, Kees. Hij heeft mij veel geleerd over plannen, materialen en ervaring opdoen. Helaas is hij dement geworden waardoor ik geen gebruik kon maken van zijn hulp. 

 

Kan je een kluscursus doen?

Het antwoord is ja! Er zijn dus verschillende aanbieders in Nederland. Ik heb er jaren over nagedacht want ja ik heb altijd gedacht dat ik het niet kon. En dan is leren toch wel moeilijk. 

Maar waarom zie ik om mij heen veel mensen het gewoon proberen en oefenen. En niet iedereen werkt in de bouw of is handig. Die proberen het toch ook?

Zie je wat er gebeurd in je hoofd?

Je zegt hiermee eigenlijk dat andere beter zijn, meer kunnen of gewoon meer lef hebben. Maar ik kan je vertellen -> JIJ KAN DIT OOK

Niet meer treuzelen!

Ruim er tijd voor in, ga op onderzoek uit en stuur een berichtje of meld je aan voor die activiteit.

In mijn geval ging het om klussen en om mijn website bijhouden. Dit heb ik allemaal geleerd in het afgelopen jaar. Weet je hoe trots ik ben op mezelf dat ik niet meer geloof in de gedachten. Ik was bereid om te groeien en om mezelf meer zelfredzaam te maken.

Wil je zien hoe dit gegaan is?

klussen ik kan het niet hoeksche waard

Ik heb in 4 weken (elke week een dagdeel) meer geleerd, dan ik ooit kon leren over klussen, wat voor tools gebruik je eigenlijk en kon alle vragen stellen.

Weet je hoe vaak ervaren klussers zeggen -> ja dat doe je dan zo of zo. Ik doe het wel even voor je. 

Ja, dan leer je het nooit. 

Maar Thessa van Studio Ambacht heeft mij geduldig geholpen en geleerd hoe ik mijn lekkage in de keuken kon oplossen.

Wil jij dit ook toepassen?

Nu jij, welke overtuigingen heb jij waardoor jij je klein laat houden?

Schrijf er 2 op….

Herschrijf ze op een manier zodat jij het wel kan. Dus bijvoorbeeld -> Ik ben niet digitaal vaardig -> ik kan mijn eigen website bij houden.

of 

Ik ben niet handig -> Ik kan mijn eigen klusproblemen oplossen. 

Schrijf ze ook op en lees ze deze zinnen elke ochtend op. Ik kan mijn eigen klusproblemen oplossen. 

Hoe vaker jij je ermee verbind, hoe meer het gaat leven bij jou. Dan ga je waarschijnlijk ook bedenken -> He hoe kan ik het leren? Ga je op zoek naar een cursus bij jou in de buurt of ga je hulp vragen aan iemand die het al wel kan. 

Deel je het met me? Ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen met deze oefening. 

Hulp nodig?

Heb je het gevoel dat je er alleen niet uit gaat komen? Dan denk ik graag met je mee. Je kan een matchcall inplannen en vanuit daar kijken we verder.

Ik werk met een 6 weken traject waarin jij afrekent met deze overtuigingen. Dit doen we in je onderbewuste waardoor je direct tot in de kern komt. 

Ik heb nu al zin om met je samen te werken!!

 

Deel via:

Mindfulness online
Compassie online
Traject online