Celina LHBT coach relatiegesprekken

Celina Groothuizen

Mijn doel is jou innerlijke kracht te (h)erkennen, liefdevolle vriendelijkheid toe te laten en jezelf te mogen zijn met alles wat daarbij komt kijken. Vanuit daar zal je stralen en met mildheid en compassie zorgen voor jezelf en de mensen om je heen

Wie ben ik

Er is moed en durf voor nodig om de stap te zetten naar persoonlijke groei. Het tofste aan mijn werk als coach is te zien hoe de mensen groeien! Met heel veel liefde ondersteun ik in dit proces. Met een milde houding en zonder oordeel geef ik jou vertrouwen om te mogen zijn wie jij bent.  

In mijn persoonlijke leven geniet ik van kamperen, aerial yoga, wandelen in een mooi bos, boksen, nieuwe recepten uitproberen met een dansje in de keuken, mediteren en reflecteren.  

Soms heb ik zin om even te dansen door de kamer. Mamasita van de Black Eyed Peas is op dit moment favoriet om een glimlach op mijn gezicht te laten ontstaan en mijn foute dansmoves in te zetten.

Maar ook ik heb momenten dat ik overspoeld word door emoties of overprikkeld ben. Elke dag is anders en ik doe mijn best om hem te omarmen, precies zoals hij komt. 

In de afgelopen jaren heb ik geleerd te stoppen met vechten tegen mijn gevoelens en te vertrouwen op mijn flow. Dat betekent dat ik periodes heb van eindeloze energie. En daarnaast heb ik periodes dat ik voel dat ik me wil terugtrekken om ruimte te geven aan mijn gevoel. Dat houdt ook in dat ik durf te kiezen voor mezelf en grenzen aangeef. Dat ik deze ruimte nu neem heeft ervoor gezorgd dat ik meer kan liefhebben en kan genieten van het leven.  

Ik wil mensen inspireren meer zichzelf te zijn, lichaam en geest in verbinding te brengen en het leven te leiden wat bij hen past.  

Wil je meer weten over mijn ontwikkelproces en wat mindfulness voor mij betekent heeft? Check dan deze blogs.  

Opleidingen & ervaring

  • Opleiding voor NEI therapeut via Eefke Ooms van het Energetisch Huis
  • Human Design basis training van Rianne Klein Geltink
  • Mindfulnesstrainer (MBSR) Instituut voor Mindfulness
  • Compassietrainer (MBCL) Centrum voor Mindfulness
  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Rotterdam
  • Diverse trainingen in huiselijk geweld, psychiatrie en psychopathologie, Signs of Safety, oplossingsgericht werken.
  • Jaarlijks diverse retraites en nascholing voor  eigen ontwikkeling op het gebied van zelfontwikkeling, mindfulness, meditatie en compassie. 
  • Verdiepingscursus in de boeddhistische psychologie vanuit Stichting Inzichts Meditatie. 

Geregistreerd als categorie 1 trainer bij de VMBN (beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers). Ik ben binnen de beroepsvereniging actief in de taskforce van de werkgroep Diversiteit en Inclusie.

Klik hier voor het register.

Geregistreerd als register A trainer het register voor compassietrainers.

Klik hier voor het register.

Geregistreerd bij de vereniging van NEI therapeuten (NVVT).

Klik hier voor het register.

Samen met het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam heb ik een LHBTIQ+ mindfulnesstraining ontwikkeld. Vanwege het ophouden van het CVM, geef ik deze training nu in mijn eigen praktijk.

Ik heb een veelzijdige ervaring opgedaan als algemeen maatschappelijk werker en coördinator mantelzorgondersteuning. Ik heb diverse doelgroepen begeleid met stress, psychosociale vraagstukken en schulden. 

Ik heb 7 jaar (2015-2022) vrijwilligerswerk gedaan bij Stichting Outway (LHBT+ organisatie). Daarbij gaf ik voorlichtingen, begeleidde ik jongeren en organiseerde diverse kampen.

Als LHBTI+ maatschappelijk werker heb ik gewerkt bij Stichting Humanitas die LHBTI+ support biedt in Rotterdam en omgeving.

Ik bied momenteel geen actieve mindfulness- en compassietrainingen aan. Wil je deze wel volgen en ben ik daar de juiste persoon voor, stuur me dan een mail via info@celinagroothuizen.nl

Aangesloten bij:

VMBN
nei therapeut puttershoek
Digistempel MBSR
Mindfulness online
Compassie online
Kinderen online
LHBTI+ online