NEI en dieren

‘Als dieren toch is konden praten.’ Dat is iets wat ik heel vaak hoor van mensen om mij heen. Zij willen weten wat er aan de hand is als een hond of een kat niet eet of ineens woede aanvallen krijgt. Met NEI en dieren kun je communiceren en krijg je inzichten waar het dier mee zit.

Je dier maakt net als de mens dingen mee en ook die dingen moeten zij kunnen verwerken. Als ze dit niet verwerken, zetten zij dit energetisch vast en gaan er lichamelijke klachten komen of gedragsveranderingen.

Wat is NEI?

NEI is een methode om in het onderbewuste van een mens en dier te communiceren. Er word gewerkt met een biotensor om de antwoorden te krijgen die je nodig hebt om het trauma of emotionele blokkade te kunnen loslaten. 

In mijn blog over NEI vind je een uitgebreide uitleg hierover. 

Enkele voorbeelden uit de afgelopen weken

Ik heb in de afgelopen weken twee honden behandeld en één kat.

De eerste hond die ik behandelde had last van weglopen. De hond wilde niet thuis zijn, niet bij het baasje zijn. Had steeds bij de deur en at weinig. Hij was overgenomen van een ander baasje omdat die plotseling ziek was geworden.  

Uit de testen bleek dat hij bij de geboorte te snel of te plotseling bij moeder was weggehaald. Dit hoeft niet met verkeerde bedoelingen te zijn geweest maar daardoor voelde hij zich onthecht.

Door dit te verwerken en los te koppelen, begint hij zich langzaam te hechten aan zijn baasje en gaat hij zich thuis voelen. Dat kost wel even tijd maar in de meeste gevallen merk je binnen 2 weken wel echt verschil. 

De tweede hond was bij mij op bezoek en we spraken even over zijn gedrag van de laatste maanden. Hij was namelijk 2 jaar geleden aangevallen en had hier wel echt een trauma aan overgehouden. Hij kan niet meer losgelaten worden, is angstig en staat regelmatig achter het baasje.

Ik heb ingecheckt bij hem, uiteraard met toestemming van het baasje, om te gaan kijken naar de boodschap van de angst. De hond bleekbij de bevalling angstige momenten te hebben ervaren. Bij navragen bleek dat er inderdaad wat onduidelijkheid was en het eigen baasje niet aanwezig was. Dit had hij toen al vastgezet in zijn energetische lichaam en dan daarbij die andere gebeurtenis. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen en werd hij door zijn angst overheerst. Een gedragstraject heeft al veel geholpen maar door de NEI is heeft hij dit stukje los kunnen koppelen. 

De kat die ik heb mogen behandelen was heel veel aan het miauwen. Het baasje wilde weten wat er aan de hand was. 

Er kwam een angst van de kat naar voren. De kat was bang voor het verlies van gezondheid. Blijkbaar was dat ergens vastgezet. Dit kwam blijkbaar door de laatste periode in de zwangerschap en ik vermoed dat die moeder ziek is geweest. 

Door deze angst weg te halen, is de kat weer gaan eten en minder gaan miauwen. Win- win zou ik zeggen, voor zowel het baasje als de kat.

Met wat voor soort klachten kan NEI helpen?

Er zijn, net als bij mensen, klachten waar je met NEI mooie resultaten kunt behalen.

  • Lichamelijke klachten: niet/ weinig eten, eczeem, wondjes, allergie, verminderde weerstand, luchtwegproblemen
  • Emotionele klachten: veel geluid maken, schrikachtig zijn, angst voor vervoer, niet kunnen hechten, niet goed samen kunnen zijn met andere dieren
  • Gedrag: angsten, veranderd gedrag na trauma, verandering zien zodra een bepaald persoon in de buurt is of jij in een bepaalde buurt bent met het dier. 

Kan dit nou alleen bij honden en katten?

Goede vraag, maar nee. Alle dieren zijn hiervoor geschikt. Dus als jij een paard hebt of een cavia of een ander dier waar jij van houdt. Ik moet wel toestemming hebben van het baasje dus alleen dan kan ik testen. Ik ga niet zomaar voor een paard die je ergens in de wei tegenkomt werken.

In mijn praktijk

In mijn praktijk bied ik deze vorm van NEI, tot nu toe aan als ik het tegen kom bij mijn klanten. 

Ik werk bij dieren, voornamelijk op afstand en dan heb ik alleen een foto nodig. 

De investering voor NEI bij Dieren is 85,-. Daarvoor krijg je een NEI sessie via foto en daarna een half uur 1 op 1 via zoom om het na te bespreken en eventuele vragen te stellen. 

Heb jij het gevoel dat ik jou (huis)dier kan helpen met NEI? Mail dan de foto van je dier en de problemen/gedragingen. Dan doe ik daarna een voorstel qua datum voor terugkoppeling.  

Deel via:

Mindfulness online
Compassie online
Traject online