Wat is Neuro Emotionele Integratie (NEI)?

Roy Martina is één van de grondleggers in Nederland van NEI. 

NEI is een samengestelde methode uit de oosterse en westerse wetenschap. Gebaseerd oa psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, kinesiologie, NLP.

Het is een holistische manier van kijken naar je lichaam en geest. 

Het bewuste en onderbewuste

De meeste van ons zijn heel goed in het analyseren, lijstjes maken of  piekeren. Dit is vanuit ons bewuste brein. Hoeveel procent denk je dat je keuzes maakt vanuit je bewuste brein?

5 % maar. Dit was voor mij wel een inzicht. 95% is dus met het onderbewuste. 

Keuzes, beredeneren en handelen doe je dus vanuit je onderbewuste. En in het onderbewuste zitten ook je emotionele blokkade, trauma’s maar ook onderdrukte en onverwerkte emoties. 

Hoe werkt NEI in mijn praktijk?

Ik werk met een biotensor. Dit is een apparaat die mij helpt om in het onderbewuste in te kunnen checken. Bij mijzelf maar ook bij de ander. 

wat is nei, biotensor

Dit is de biotensor dit ik gebruik. Hij helpt mij door het onderbewuste heen. Door ja en nee bewegingen weten we wat het precies is wat naar voren mag komen. 

Stap 1: Contact maken met je onderbewuste.

Stap 2: Hulpvraag of ingang vinden voor deze sessie. Je kan een specifieke hulpvraag hebben maar het kan ook zijn dat je een lichamelijke klacht wil oplossen. 

Stap 3: In het werkmodellenboek staan verschillende werkmodellen. Ik vraag aan de biotensor waar ik mag beginnen. Dat is met mijn vinger op de pagina richten en het onbewuste van jou zegt ja of nee. Zo ga ik door het boek heen en komen er situaties of emoties naar boven. Ook de allereerste keer dat je het hebt gevoeld en niet hebt verwerkt, kunnen we gaan zien.

Stap 4: Als er iets naar boven komt, bespreek ik dat direct met jou. Zo kunnen we het meer gaan weten wat er speelt. Ik ben geen helderziende dus ik ga je niet vertellen hoe je verhaal is. Dat is iets waar ik jou bij nodig heb.

Stap 5: Als we alles in kaart hebben gebracht, gaan we het loskoppelen. 

Stap 6: We checken nog even of je nog iets nodig hebt. Bijvoorbeeld een olie, een kaartje trekken of een edelsteen.

Stap 7: We praten nog na over wat we zijn tegen gekomen en hoe je het verder thuis kunt integreren. 

Welke zaken kun je aanpakken met NEI?

Ik geloof in een lichaam, geest (mind) en een energetisch systeem. Dat betekent dat er veel ‘dingen’ die een arts niet kan verklaren, energetisch bij je kan hangen. Zoals mijn moeder die al haar leven lang rug klachten heeft, maar de artsen niks kunnen vinden. Of een goede kennis die graag een kindje willen en beide ouders als gezond verklaart waren door de artsen, maar niet zwanger konden worden. 

  • Lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld rugpijn, eczeem, langdurige blessures, veel huilen/woedende buien bij kinderen of miskramen. Maar ook slecht slapen of weinig energie.
  • Emotionele blokkades. Zoals faalangst, onzekerheid, paniekaanvallen, geen zelfvertrouwen, geen grenzen stellen, overprikkeling, burn-out, bore out, jezelf niets waard vinden of andere angsten.
  • Business flowt niet. Jij wilt zo graag knallen, maar klanten blijven uit, je komt in een negatieve spiraal te recht en gaat twijfelen aan jezelf. 

 

‘Ik heb alles in mijn leven: huisje boompje beestje. Ik zou gelukkig moeten zijn, maar waarom voel ik me dan niet zo?’ Herken jij jezelf hierin?

Hoelang blijf je nog door modderen? Ik wacht wel tot …… (de vakantie voorbij is, het niet jaar is, er iets veranderd is in mijn situatie), maar waarom niet nu?

NEI aanbod in mijn praktijk

Als enige in de Hoeksche Waard (Oud-beijerland, Klaaswaal, Numansdorp, Heinenoord, Putterhoek, ‘s-Gravendeel, Strijen) bied ik trajecten van NEI aan. Ik geloof er namelijk in dat je meerdere processen in je energetisch veld hebt lopen, die je vermoeid en uitgeput maken. Jij kan daarom niet leven zoals jij wilt of je liefde geven aan de mensen om je heen. 

Daarom heb ik een traject van 6 weken ontwikkeld waarin we hiermee aan de slag gaan. Dit kan in mijn praktijk in Puttershoek of online via Zoom. 

Jij wil dit niet nog langer uitstellen toch? Plan dan nu een matchcall in en dan maken we verder kennis met elkaar.

Deel via:

Mindfulness online
Compassie online
Traject online