Mijn lichaam blokkeerde door angst

rijangst, stress in de auto, oud-beijerland, puttershoek, mijnsheerenland

Mijn lichaam blokkeerde door de angst

In deze blog lees je over mijn weg over hoe mijn lichaam blokkeerde door angst. Mijn trauma werd zo groot dat ik letterlijk niet meer kon autorijden. Ik was ontzettend dankbaar dat ik de juiste mensen op mijn pad heb gevonden om dit op te lossen waardoor ik weer ontspannen kan autorijden.

Hoe ontstond mijn rijangst?

In september 2022 heb ik een auto ongeluk gehad op de snelweg waarbij ik slipte en haaks over 2 rijbanen tegen de vangrail tot stilstand kwam….

Tja daar sta je dan. Trillend als een rietje, geen idee wat er nu eigenlijk gebeurd is en hoe dit opgelost kan worden.

Voor mij was het de eerste keer dat ik dit zo meemaakte. Ik ben in de overlevingstand gegaan en zorgde voor dat ik in de oplossing ging:
– mijn vader gebeld om mij op te halen op die plek
– gezocht naar plekken voor het repareren en hoe het zat vergoeding vanuit de verzekering
– alvast nadenken over de komende week en hoe ik dat zou gaan doen

Maar jemig zeg, wat vond ik het heftig….

Hoe ging het na mijn auto ongeluk?

Ik kon gelukkig een auto lenen en kreeg in die week erna een leenauto. Mijn verzekering vergoedde alles en ik kon weer vooruitkijken. Mijn vertrouwde auto zou weer als de oude worden.

Ik paste mijn leven aan, want ik had wel flinke lichamelijke stressreacties onder het autorijden. Ik reed bijvoorbeeld niet langer dan 1 uur per rit en heen en terug was voor mij dan teveel en vermeed in drukke files. Om een voorbeeld te geven -> mijn partner was toen net geopereerd en zou een weekje bij mijn komen logeren. Zo kon ik werken en voor mijn partner zorgen. Maar ik heb een lat-relatie met iemand die in Amsterdam woont, dat is 1 uur en 15 minuten rijden. Dus dat kon ik niet op 1 dag.

Maar ik kon dit wel redelijk organiseren dat ik zo de stress wat kon verspreiden en mijn lichaam kon rusten.

En toen werd er ingebroken in mijn auto

En dan denk je het allemaal weer een beetje onder controle te hebben. Ik kon mijn lichamelijke stress redelijk handelen en ik merkte dat het met auto rijden weer steeds beter ging. In november 2022 ging ik een weekendje weg en parkeerde ik mijn auto op een P+R parkeerplaats en toen ik terugkwam was mijn band lek gestoken, mijn slot opengeboord en aan beide portieren braaksporen.

Mijn mentale en lichamelijke stress waren weer op het niveau van net na het ongeluk. Ik begon weer keuzes te maken om mezelf veilig te houden en vermeed weer meer afspraken.

Mijn klachten in de auto waren vooral:

 • Zweten
 • Hoge ademhaling en hyperventilatie
 • Hyper alert
 • Overal gevaar zien

 

Ik kon niet inschatten hoe pittig dit proces was. Door mijn werk als stress-reductie trainer al veel voorbij zien komen, maar als je het dan zelf ervaart merk je pas hoe dit is. Je lichaam is continu strikachtig, ademhaling zit hoog en bezig met het zoeken van veiligheid.

In de maanden die volgde deed ik mijn best om mijn stress systeem te kalmeren. Ik heb best een heel scala aan tools die ik kan inzetten zoals:

 • Yoga
 • Mediteren
 • Magnesium
 • Wandelen
 • Veel slapen
 • Lichamelijk uitrusten
 • Leuke dingen proberen te doen

Mijn lichaam blokkeerde door angst

De bewuste vrijdag dat mijn leven letterlijk stil werd gezet. Ik deed heel erg mijn best om me aan te passen en de stress de baas te zijn. Dat lukte echt wel aardig. Maar op een gegeven moment werd ik werd letterlijk stilgezet. Ik voelde de opbouw al een beetje die week, maar op vrijdagochtend kon ik niet meer naar mijn opdracht in Rotterdam centrum rijden. Mijn lichaam blokkeerde, de angst werd te groot…

Dat weekend kon ik niet meer weg, zo voelde dat. Ik woon afgelegen dus moet voor mijn boodschappen zo’n 5 a 6 km rijden dus een auto is wel handig of eigenlijk noodzakelijk.

Mijn enige houvast dat weekend, was dat ik maandag een energetische sessie had staan.

Wat houdt een energetische sessie in?

In een energetische sessie vanuit de NEI methode ga je doormiddel van de Biotensor in je onderbewuste op zoek naar onderliggende emotionele blokkades. Deze emotionele blokkades zetten zich vast in je lichaam waardoor er angsten, belemmeringen of andere blokkades die jouw leven belemmeren kunnen ontstaan. Zo was er bij mij een angst die in mijn lichaam zat en mij blokkeerde. 

Als je dan hebt op gespoord wat voor emoties of trauma onderliggend is, dan kun je deze loskoppelen van je systeem. Je lichaam laat deze dan los, waardoor de angsten, belemmeringen of andere blokkades geen bodem meer hebben om vanuit te groeien. Kortom, ze zijn dan weg. Soms heb je meerdere sessies nodig voor één onderwerp als het diepgeworteld is of vanuit meerdere oorzaken is ontstaan.

In mijn sessie zijn er een aantal herkenbare emotionele oorzaken naar boven gekomen en ik was dan ook zeer benieuwd hoe het ging. Ik was met de fiets gegaan dus had nog geen ervaring met auto rijden.

Mijn rijangst was weg

Ik merkte toen ik de avond al in de auto stapte dat mijn energie al veranderd was. Ik reed rustig en ontspannen naar mijn praktijk toe.

De grote test kwam in de loop van de week. Ik merkte dat mijn lichaam wel nog reageerde op bepaalde verkeerssituaties maar mijn hoofd niet meer. Die was rustig en ontspannen.

Mijn lichamelijke reacties namen in de loop van de tijd af. De oude stress zit er niet meer onder en het is natuurlijk heel normaal om een stressreactie te krijgen als je plotseling moet remmen of je wordt afgesneden.

Zo dankbaar voor de ontdekking van energetisch werk in mijn leven. Dit is één van de grootste situatie van het afgelopen jaar, maar er zijn nog zoveel meer situaties die er zijn.

In de afgelopen maanden ben ik mezelf aan het leren om zelf de oude stress reacties/trauma’s te ontleden en los te koppelen bij mezelf.

En vanaf juli 2023 ga ik dit ook aanbieden in mijn praktijk.

Loslaten van emotionele blokkades

In mijn traject bied ik een basic traject van 6 weken aan en een VIP traject van 3 maanden aan. In die periode gaan we samen aan de slag om je angst tegemoet te gaan en een nieuw plan te creeeren. Ik ga in energetische sessies de oude pijn en emoties die eronder liggen loskoppelen en in de coaching gaan we dieper op je toekomst in. Jij gaat aan de slag door meditatie, visualisaties en schrijven. 

Wil jij dit? Meld je dan hier aan.

Gratis kennismaken? Dat kan ook. In een half uurtje geef ik je een aantal praktische tips mee. 

Mijn achtergrond vanuit het werken met energie

In 2011 gestart met zelf ondergaan van Reiki behandelingen en vervolgens doorgestroomd naar Reiki 1, Reiki 2 en Reiki Master. Ik heb vooral mezelf behandeld en ondersteund.

Sinds 4 jaar maak ik steeds meer gebruik van de ademhaling, edelstenen in mijn dagelijkse leven en in mijn praktijk.

Ik word er zo blij van als mensen weer hoop hebben en ontspanning kunnen ervaren.

Deel via:

Mindfulness online
Compassie online
Traject online