Ademcirkel

Samen met andere door je innerlijke proces heen.

 

Een ademcirkel is voor jou als jij het fijn vind om in de groepsenergie te ademen. De groepen zijn klein zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

 

ontspanning, rust

Ademwerk heeft mij geleerd meer contact te krijgen met mijn lichaam. Mijn hoofd was vaak op de voorgrond, steeds maar aan het denken. Ik zocht naar meer connectie naar mijn hart. Ik wilde graag leven vanuit mijn hart maar diep van binnen voelde ik dat gesprekken met een psycholoog of coach mij niet verder zouden helpen. 

Jarenlang heb ik mij verzet tegen ademwerk. Mijn zusje zei dat 3 jaar dat ik dit is moest proberen, maar weet je als je het zelf wil, dan blijft het maar een advies.

Ik ben  sinds de start van mindfulness en yoga bezig met mijn ademhaling. Opmerken hoe de adembeweging gaat en met yoga soms de adem verbinden aan een houding. 

Bij zo’n les had ik het gevoel dat ik ‘het’ niet goed deed. Mijn adembeweging stroomde niet zoals de juf het vertelde.

ademwerk sessie in actie

Ik voelde hier zoveel weerstand tegen, want ik dacht dat ik het toch niet kon. En ik voelde heel sterk dat ik mij niet weer wilde aanpassen. Dat dat ik genoeg gedaan en met mijn adem wilde ik dat niet. 

Totdat ik op een retreat was waar ademcirkel in een groep onderdeel was van het programma en ik toch maar mee deed. WAUW… Wat een cadeau..

Natuurlijk ga je mee in de manier van ademhalen maar je hoeft niet je eigen ritme aan te passen. Ik was zo verwonderd en ik voelde me zo gesteund door de begeleiders. 

De afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in mijn eigen ademhaling en aangesloten bij ademcirkels (groepsbijeenkomsten) en 1 op 1 sessies. Ik blijf het fascinerend vinden hoe je lichaam werkt dat je zoveel kunt loslaten via je ademhaling.

adem sessie in actie

Praktische informatie ademcirkel

In een kleine groep van max 6 personen ademen. 

 • Agenda -> 1 maart, 5 april en 10 mei
 • Tijd -> 19:00 tot 21:00
 • Duur sessie ->  2 uur 
 • Locatie -> Yogastudio Connect your life in Puttershoek
 • Investering-> 44,44 per keer. Vanaf mei 2024 50,00

Ademwerk

Wist je dat je ademhaling ervoor dat zorgen dat je hele zenuwstelsel wel of niet kan ontspannen? 

Je ademhaling is zo’n bijzonder proces in je lichaam. Door het leven kan je ademhalinsproces verstoort raken. We ademen dan bijvoorbeeld kort, houden onze adem onbewust is of is de adem schokkerig. En dit heeft dan weer invloed op hoe we ons voelen, zowel mentaal fysiek en emotioneel. 

Met meditatie kunnen we opmerken hoe de ademflow stroomt en met ademwerk gaan we veel dieper om je lichaam in een staat van zijn te brengen waardoor je kunt gaan ontladen. Loslaten van wat je niet meer dient en helen van je hart. 

Ademcirkel

Bij een ademcirkel ademen we in de energie van de groep. Ik maak gebruik van kleine groepen van maximaal 6 personen met 2 begeleiders. Je maakt ieder voor zichzelf een proces door van innerlijk werk. 

Na de inleiding breng ik je in contact met de verbonden ademhaling en daardoor kan je lichaam in de gelegenheid komen loslaten van angsten, verdriet, pijn, stress, spanning en vastgezette trauma. 

Is het je allereerste ademcirkel, meld het dan op je aanmeldformulier. 

ademcirkel puttershoek

Ik vind het toch wel spannend, zo’n ademcirkel.

Heel begrijpelijk en  dat was het voor mij de eerste keer ook. Ik merkte weerstand om mijn ademhaling aan te passen aan het ritme van de begeleider. 

Wees ook echt bewust van je weerstand (waar komt die vandaan, is het eigenlijk te spannend). Mocht je nieuwsgierigheid groter zijn dan je weerstand, neem gewoon contact op om het te bespreken. Dan kan ik met je meedenken en kijken wat de beste manier voor je is om kennis te maken met de verbonden adem. 

Voor mij was het een manier dat ik kon niet meer vluchten. In gesprekken en oefeningen kon mijn mind altijd een uitvlucht zoeken, maar hier dus niet. Omdat je in een bepaalde staat van zijn word gebracht door je ademhaling, neemt je lichaam de verwerking over. 

Niet altijd is de ademcirkel passend

Het is erg belangrijk om professioneel te zijn en je te beseffen dat je met mensenlevens aan het werk bent. Hoe mooi de adem ook is, het is ook heel krachtig en dat is niet altijd goed voor bepaalde klachten. De contra indicaties zijn:

 • Epilepsie
 • Hart en vaatziekten
 • Glaucoom
 • achtergrond in psychoses
 • zwangerschap
 • PTSS
 • Netvlies loslating
 • Hersenbloeding of herseninfarct
 • Hoge bloeddruk (zonder medicatie)
 • Nieraandoening

Staat de klacht waar jij onder behandeling bent van een arts er niet bij? Bespreek het met me. Dat is ook met bovenstaande klachten. Het kan best zijn dat we samen met de arts tot een conclusie komen dat een ademcirkel te heftig is maar dat we door 1 op 1 ademsessies wel de weerbaarheid van je longen kunnen vergroten waardoor je lichaam sterker word. 

Ook als je twijfelt, meld je dan aan voor de ademcirkel en zet het in het formulier. Ik neem dan contact met je op. 

Mindfulness online
Compassie online
Traject online