Celina Groothuizen

Celina coach mindfulness en compassie

"Mijn doel is jou innerlijke kracht te (h)erkennen, liefdevolle vriendelijkheid toe te laten en jezelf te mogen zijn met alles wat daarbij komt kijken. Vanuit daar zal je stralen en met mildheid en compassie zorgen voor jezelf en de mensen om je heen"

Celina Groothuizen

Wie ben ik

Er is moed en durf voor nodig om de stap te zetten naar persoonlijke groei. Het tofste aan mijn werk als trainer en coach is te zien hoe de deelnemers groeien! Met heel veel liefde ondersteun ik in dit proces. Met een milde houding en zonder oordeel geef ik jou vertrouwen om te mogen zijn wie jij bent.  

In mijn persoonlijke leven geniet ik van kamperen, aerial yoga, wandelen in een mooi bos, boksen, nieuwe recepten uitproberen met een dansje in de keuken, mediteren en reflecteren.  

Soms heb ik zin om even te dansen door de kamer. Mamasita van de Black Eyed Peas is op dit moment favoriet om een glimlach op mijn gezicht te laten ontstaan en mijn foute dansmoves in te zetten.

Maar ook ik heb momenten dat ik overspoeld word door emoties of overprikkeld ben. Elke dag is anders en ik doe mijn best om hem te omarmen, precies zoals hij komt. 

In de afgelopen jaren heb ik geleerd te stoppen met vechten tegen mijn gevoelens en te vertrouwen op mijn flow. Dat betekent dat ik periodes heb van eindeloze energie. En daarnaast heb ik periodes dat ik voel dat ik me wil terugtrekken om ruimte te geven aan mijn gevoel. Dat houdt ook in dat ik durf te kiezen voor mezelf en grenzen aangeef. Dat ik deze ruimte nu neem heeft ervoor gezorgd dat ik meer kan liefhebben en kan genieten van het leven.  

Ik wil mensen inspireren meer zichzelf te zijn, lichaam en geest in verbinding te brengen en het leven te leiden wat bij hen past.  

Wil je meer weten over mijn ontwikkelproces en wat mindfulness voor mij betekent heeft? Check dan deze blogs.  

"Mijn missie is dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht alle onhebbelijkheden en vanuit daar te stralen en met mildheid en compassie te zorgen voor zichzelf en de mensen om zich heen"

Opleidingen & ervaring

  • Mindfulnesstrainer (MBSR) Instituut voor Mindfulness
  • Compassietrainer (MBCL) Centrum voor Mindfulness
  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Rotterdam
  • Diverse trainingen in huiselijk geweld, psychiatrie en psychopathologie, Signs of Safety, oplossingsgericht werken.
  • Jaarlijks diverse retraites en nascholing voor  eigen ontwikkeling op het gebied van zelfontwikkeling, mindfulness, meditatie en compassie. 
  • Verdiepingscursus in de boeddhistische psychologie vanuit Stichting Inzichts Meditatie. 

Geregistreerd als categorie 1 trainer bij de VMBN (beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers). Ik ben binnen de beroepsvereniging actief in de taskforce van de werkgroep Diversiteit en Inclusie.

Klik hier voor het register.

Geregistreerd als register A trainer het register voor compassietrainers.

Klik hier voor het register.

Samen met het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam heb ik een LHBTIQ+ mindfulnesstraining ontwikkeld. Vanwege het ophouden van het CVM, geef ik deze training nu in mijn eigen praktijk.

Ik heb een veelzijdige ervaring opgedaan als algemeen maatschappelijk werker en coördinator mantelzorgondersteuning. Ik heb diverse doelgroepen begeleid met stress, psychosociale vraagstukken en schulden. 

Ik heb 7 jaar (2015-2022) vrijwilligerswerk gedaan bij Stichting Outway (LHBT+ organisatie). Daarbij gaf ik voorlichtingen, begeleidde ik jongeren en organiseerde diverse kampen.

Aangesloten bij:

VMBN
logo_BPSW
Digistempel MBSR