Dat hoofd mag wel een beetje rustiger

Je ervaart een diep verlangen naar ontspanning, connectie met je lichaam en eindelijk die rust vinden. 

En voel jij dat de oplossing ligt in het lichaamsgerichte? Twijfel dan niet langer

masterclass energetisch opruimen
fijne therapeut, prettige ruimte
lief en vertrouwde energie

Ik kan gewoon niet meer. Ik ben zo moe, klaar met vechten

15 jarige celina ademcirkel jongeren

Kleine Celina

Jarenlang (15 + jaar) heb ik gezocht naar wat mij kon helpen om eindelijk meer energie te krijgen, het leven vol te ervaren en minder overvallen te worden door stress en emoties. 

Op de foto zie je een kleine Celina, van 15/16 jaar oud. Ze was moe en aangepast. Ze liep het pad van de verwachtingen en volbracht dit, met de uitdagingen van de taal (lichte vorm van Dyslexie). Maar toch dapper doorgaan en de wereld haar niet klein laten krijgen.

Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik steeds meer verwijderd raakte van mijn eigen pad.  Wat wilde ik eigenlijk worden qua beroep? Geen idee, wat zouden mijn ouders zeggen -> Secretaresse want daar is altijd werk in. Met alle goede bedoelingen. 

Vol houden en vanuit mijn hoofd leven heeft mij heel ver gebracht in de afgelopen jaren. Inmiddels 36 jaar en besef ik hoe moeilijk het is om dichtbij jezelf te blijven. Ik zat veel in mijn hoofd, plannen te bedenken, strategisch en analytisch te zijn. Zonder grote resultaten… En elke keer weer een teleurstelling, als ik dan hulp zocht en ik niet de resultaten kreeg als alle andere in de zaal..  Er zal wel iets mis zijn met mij, dacht ik dan.

Maar er was niks mis met mij, alleen zocht ik op de verkeerde plek. Ik weet heel goed hoe ik mijn angsten kan vermijden en mezelf in mijn comfortzone kan houden. 

Alleen dat werkt niet. Ik had een andere aanpak nodig en dat heb ik gevonden in ademwerk. Zo magisch, als na de eerste ademcirkel voelde ik me lichter en ontspannen. 

Was daarmee alles opgelost? Nee, natuurlijk niet. Maar ik had een nieuw perspectief om mee te werken.

ademwerk sessie in actie

 Na deze ontdekking heb ik me helemaal ondergedompeld in de kracht van de adem. Ik las boeken, ging 1 op 1 sessies doen en uiteindelijk ook de opleiding tot ademcoach. 

Het afgelopen jaar heb ik al zoveel mooie mensen mogen begeleiden in de ademcirkels (groepen) en 1 op 1. 

adem sessie in actie

Wat kun je verwachten bij een ademen in een groep?

Na de inleiding begeleid ik je in verschillende ademtechnieken. Je hoeft alleen maar mijn stem te volgen en houdt zelf de regie over hoe diep je wilt gaan. 

De groepen zijn bewust klein (max 8 pers) en er zijn altijd voldoende begeleiders. Wij ondersteunen je in je eigen proces en nodigen je uit om ruimte te maken in je lichaam door oude pijn ruimte te geven of geluid te maken. 

Het magische is dat de energie van de groep je ondersteunt in je proces. 

Praktische informatie

 • Tijd -> 19:00 tot 21:00
 • Duur sessie ->  2 uur 
 • Locatie -> Yogastudio Connect your life in Puttershoek
 • Investering-> Verbonden adem -> € 50 per keer

Marjon (links) en Celina (rechts)

belemmerende gedachten

Verbonden ademcirkel vs Adem en meditatie

Je hebt twee keuzes als het gaat om groepswerk bij mij in de praktijk. 

 1. Adem en meditatie -> Laat je mee voeren door mijn stem in de ontspanning en meer rust in je hoofd door het inzetten van je ademhaling. Het is laagdrempelig en zeker een kennismaking met ademwerk.  
 2. Verbonden ademcirkel -> Laat je mee voeren naar diepere lagen van je lichaam, oude pijn of vastzittende emoties door de verbonden ademhaling. Door aanrakingen op het lichaam en de specifieke manier van ademhaling krijgt je hoofd geen kans om te saboteren en zak je een laag dieper in je lichaam. Je hebt zelf altijd de regie en wij als begeleiders ondersteunen je in je proces.  Deze ademcirkel is voor beginners als meer ervaren ademers. 
ademcirkel puttershoek

Ik vind het toch wel spannend, zo’n ademcirkel.

Heel begrijpelijk en  dat was het voor mij de eerste keer ook. Ik merkte weerstand om mijn ademhaling aan te passen aan het ritme van de begeleider. 

Wees ook echt bewust van je weerstand (waar komt die vandaan, is het eigenlijk te spannend). Mocht je nieuwsgierigheid groter zijn dan je weerstand, neem gewoon contact op om het te bespreken. Dan kan ik met je meedenken en kijken wat de beste manier voor je is om kennis te maken met de verbonden adem. 

Voor mij was het een manier dat ik kon niet meer vluchten. In gesprekken en oefeningen kon mijn mind altijd een uitvlucht zoeken, maar hier dus niet. Omdat je in een bepaalde staat van zijn word gebracht door je ademhaling, neemt je lichaam de verwerking over. 

Niet altijd is de ademcirkel passend

Het is erg belangrijk om professioneel te zijn en je te beseffen dat je met mensenlevens aan het werk bent. Hoe mooi de adem ook is, het is ook heel krachtig en dat is niet altijd goed voor bepaalde klachten. 

Voor de adem en meditatie groepen zijn er geen contra indicaties (belemmeringen). Wel vraag ik om je eigen gezonde verantwoordelijkheid. Geef van te voren aan als je bepaalde klachten hebt, dan kan ik daar mee rekening houden. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid. 

Voor de verbonden ademcirkels zijn er wel contra indicaties (belemmeringen) namelijk:

 • Epilepsie
 • Hart en vaatziekten
 • Glaucoom
 • achtergrond in psychoses
 • zwangerschap
 • PTSS
 • Netvlies loslating
 • Hersenbloeding of herseninfarct
 • Hoge bloeddruk (zonder medicatie)
 • Nieraandoening

Staat de klacht waar jij onder behandeling bent van een arts er niet bij? Bespreek het met me. Dat is ook met bovenstaande klachten. Het kan best zijn dat we samen met de arts tot een conclusie komen dat een ademcirkel te heftig is maar dat we door 1 op 1 ademsessies wel de weerbaarheid van je longen kunnen vergroten waardoor je lichaam sterker word. 

Twijfel je? Neem contact met mij op via info@celinagroothuizen.nl 

ademcirkel begeleider
Mindfulness online
Compassie online
Traject online