Wat laat jij aan andere mensen zien?

In mijn coaching maak ik graag gebruik van het visueel maken van bepaalde processen. Zo ook met een meisje van 8 jaar die bij mij een mindfulnesstraining volgde. Zij is soms onzeker in bepaalde situaties. Ik wilde door gaan vragen maar ik merkte ook dat dit meisje niet overal antwoord op kon geven.   

Wat er dan automatisch in mijn hoofd gebeurd is dat ik mezelf dan de vraag stel: hoe kan ik deze vraag laten zien aan haar en dit koppelen aan haar eigen leven? 

Mijn praktijkruimte heb ik persoonlijk ingericht en daar is altijd wel iets te vinden wat past bij de vraagstelling of het helder maken van een proces.  

De buitenkant die andere van je zien

 

In dit geval, zag ik vanuit mijn ooghoek de matroesjka poppetjes staan. Ik heb haar in een verhaal vorm vertelt over Mara. En Mara is soms ook onzeker over zichzelf en ze kan niet alle dingen heel goed of vertelt niet alles tegen de juf of haar ouders.  

De buitenkant van Mara laat ze zien aan iedereen die ze tegenkomt. Bij de mensen die ze eigenlijk helemaal niet kent of bij mensen die ze wel een klein beetje kent maar nog niet zo goed.

De tweede laag

 

De tweede laag van Mara laat ze zien aan goede kennissen. Bijvoorbeeld goede kennissen van je ouders of een inval juf. 

De derde laag

De derde laag van Mara laat ze alleen zien aan vertrouwde vrienden en aan een partner (voor als ze wat ouders is).  

De vierde laag

De vierde laag van Mara laat ze zien aan haar ouders, broers en zussen en andere vertrouwelingen.  

De diepste laag

De laatste laag laat Mara eigenlijk nooit aan iemand anders zien. Dit is haar eigen veilige plek waar ze volledig zichzelf kan zijn.

Herken jij je in de lagen van Mara? Wat laat jij aan andere zien? Ben je terughoudend in wat je verteld en deelt? 

Schrijf de antwoorden in je notitieboek. Zo krijg je meer inzicht in je eigen lagen. Met een milde en vriendelijke houding. 

Wil jij werken aan je lagen en innerlijk werk? De coaching die ik aanbied zal een nieuwsgierige zoektocht zijn. Jij bepaalt welke route we nemen en aan welke delen van jezelf we gaan werken.

Deel via:

Mindfulness online
Compassie online
Kinderen online
LHBTI+ online